Karp czy homar, czyli świąteczne dylematy
Dla zapracowanych i zabieganych propozycja restauracji może być ostatnią deską ratunku, żeby przygotować na Boże Narodzenie odpowiedni zestaw dań. Część ofert zamieszczona jest w Internecie.
W Absyncie (ul. Wspólna 35, tel. 0 22 621 18 81) można zamówić różne rodzaje pasztetu (jagnięcy z zielonym pieprzem, wieprzowy i cielęcy) w cenie 50 zł. Jako dodatek dostaniemy konfiturę z czerwonej cebuli gratis. Odbiór: 24 grudnia.
Jeśli do restauracji Al Pomodoro (ul. Dzieci Warszawy 27A, Ursus, tel. 0 22 303 97 00) przyniesiemy własne naczynia, na nich ułożone zostaną tuż przed Wigilią zimne zakąski, m.in. pstrąg w galarecie (7 zł/100 g) czy sałatka jarzynowa (3 zł/100 g). Poza tym dostaniemy tu własnej produkcji pierogi z kapustą i grzybami (6 zł/5 szt.) i zupę grzybową z łazankami (6,50 zł/porcja). Zamówienia do 19 grudnia.
W Café Imperial w hotelu Sheraton (ul. Prusa...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta