Obowiązują nowe unijne przepisy
Chodzi o rozporządzenie 852/ 2004 WE z 29 kwietnia 2004 r. dotyczące higieny środków spożywczych.
Przypomnijmy, że unijne rozporządzenia, odmiennie niż dyrektywy, stosuje się w państwach członkowskich UE bezpośrednio.
To oznacza, że od 1 stycznia 2006 r. polskie firmy muszą stosować bezpośrednio unijne rozporządzenie dotyczące HACCP.
Nowe rozporządzenie zastąpiło dyrektywę nr 93/43/EWG o higienie żywności, która do tej pory regulowała stosowanie systemu HACCP w firmach żywnościowych w Unii Europejskiej. Dyrektywa...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta