Musisz mieć HACCP
Wprawdzie wielu przedsiębiorców wie o tym, że muszą wprowadzić HACCP, ale z praktyką jest znacznie gorzej.
Mimo że obowiązkowe wdrażanie zaczęło się przed kilku laty, to niektórzy, zwłaszcza najmniejsi przedsiębiorcy, kupili do tej pory co najwyżej odpowiedni poradnik i powołali zespół do spraw HACCP. A to dopiero początek drogi.
O HACCP nie mogą też zapomnieć firmy dopiero rozpoczynające działalność w branży spożywczej. Dlatego dziś o tym, jak najprościej taki system wprowadzić w swojej firmie.
Zrób to samodzielnie...Nie ma jednej recepty, którą dałoby się zastosować do wdrożenia systemu w każdej firmie. Inaczej trzeba podejść do tego zadania w zakładzie, który zajmuje się przetwórstwem żywności, a inaczej w małym sklepie.
Bardzo ważne jest, aby firma...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta