Gdzie i dlaczego zamawiać karpia z kapustą
- Dania świąteczne zamawiają ci, którzy nie mają czasu przygotować kolacji i obiadu dla wielu osób - mówi Marta Grzelak z hotelu Sheraton. W restauracjach możemy zamawiać zarówno tradycyjne potrawy, np. kutię, jak i wykwintne musy z wątróbek czy eleganckie dania, np. zrazy z bizona lub roladki z sandacza w sosie piernikowym. Kupować możemy także ciasta: makowce, torty bezowe i domki z piernika.
Absynt Restauracja Francuska ul. Wspólna 35, tel. 022 621 18 81Pasztety cielęce i jagnięce z konfiturą z czerwonej cebuli z rodzynkami lub z konfiturą z białej cebuli z morelami. 50 zł za 1 kg.
Cafe Bristol ul. Krakowskie Przedmieście 42/44, tel. 022 551 18 28Wykwintne przystawki, np. medaliony z karpia w galarecie z czerwonego wina posypane pieczonymi migdałami, z sosem z kwaśnej śmietany doprawionym różowym pieprzem (19 zł za 100 g) oraz dania główne, m.in. pieczona w całości kaczka z jabłkami z sosem bakaliowym (51 zł za porcję)....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta