Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dobre czasy dla producentów mięsa drobiowego

19 maja 2009 | Ekonomia | Magdalena Kozmana
Tanie mięsa dobrze się sprzedają w kryzysie. Popyt na drób będzie się zwiększał, a wraz z nim – ceny.
źródło: Rzeczpospolita
Tanie mięsa dobrze się sprzedają w kryzysie. Popyt na drób będzie się zwiększał, a wraz z nim – ceny.

Kryzys nie zaszkodzi poważnie branży drobiarskiej, która już w przyszłym roku wróci na ścieżkę stabilnego wzrostu – uznali analitycy podczas konferencji o światowym rynku drobiu, k†óra zakończyła się w ubiegłym tygodniu w Londynie.

Zdaniem ekspertów globalna produkcja mięsa drobiowego w 2009 r. obniży się nieznacznie. Popyt na drób pozostanie natomiast na wysokim poziomie, bo konsumenci chętnie kupują tańsze gatunki mięsa w czasach kryzysu.

Według...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8321

Spis treści
Zamów abonament