Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Najlepszy rydz albo nic

12 września 2009 | Styl życia | Danuta Walewska
Kelnerki  w Krynicy miały ręce pełne roboty. Mimo to błękitne kołnierzyki czekały na podanie obiadu nawet półtorej godziny
autor zdjęcia: Seweryn Sołtys
źródło: Fotorzepa
Kelnerki w Krynicy miały ręce pełne roboty. Mimo to błękitne kołnierzyki czekały na podanie obiadu nawet półtorej godziny
Smażone rydze  to popisowa potrawa  w Krynicy
autor zdjęcia: Piotr Kowalczyk
źródło: Fotorzepa
Smażone rydze to popisowa potrawa w Krynicy

Biznesmeni i politycy w ciągu dnia chodzili głodni. Krynica przywitała gości oscypkami i zupą mleczną

W ciągu trzech dni krynickiego Forum Ekonomicznego właściciele restauracji mają obroty wyższe niż podczas najlepszych miesięcy w roku. To jednak nie skłania ich do myślenia, że niewielkim wysiłkiem mogliby zarobić o wiele więcej. Na te trzy dni, jak twierdzą, nie opłaca się wprowadzić lepszego menu, za które goście forum chętnie by zapłacili. Nie opłaca się też zatrudnić dodatkowych kelnerów, żeby wymagających gości sprawniej obsłużyć. – Na trzy dni? I jeszcze płacić – usłyszałam w centralnej knajpie uzdrowiska.

Na zamówione potrawy się czeka i czeka. Kiedy w krótkiej przerwie między panelami do restauracji przy deptaku wpadł regionalny przedstawiciel Banku Światowego Thomas Laursen, dowiedział się, że na gorące danie będzie musiał poczekać półtorej godziny. Znajomi z PricewaterhouseCoopers podzielili się z nim swoimi porcjami. ...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8420

Spis treści
Zamów abonament