Poprawa u producentów żywności
Zdaniem analityków ten rok powinien być dla spożywczych spółek lepszy od ubiegłego
O ponad 31 proc. spadły średnio w ciągu ostatnich 12 miesięcy kursy giełdowych producentów żywności – wynika z analizy „Rz". Najmocniej ucierpieli producenci dań gotowych oraz spółki rybne. W tym pierwszym segmencie kursy poszły w dół średnio aż o ponad 54 proc., a w drugim o 45 proc.
W 2011 r., szczególnie w I półroczu, firmy borykały się z bardzo wysokimi cenami surowców. Pod koniec roku większość z nich zaczęła tanieć i od tego...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta