Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA

Zalecenia

20 lipca 2012 | Odkryj dobre polskie mięso
źródło: Rzeczpospolita
Młody buhaj blonde d'aquitaine
autor zdjęcia: Wojciech Piasecki
źródło: Fotorzepa
Młody buhaj blonde d'aquitaine
Buhaj rasy limousine
autor zdjęcia: Wojciech Piasecki
źródło: Fotorzepa
Buhaj rasy limousine
Buhaj piemontese
autor zdjęcia: Wojciech Piasecki
źródło: Fotorzepa
Buhaj piemontese
źródło: Rzeczpospolita

1. Jak kupować wołowinę?

– W sprawdzonych sklepach, u znanych sprzedawców

– Obsługa powinna udzielić fachowej informacji o kupowanym mięsie i źródle jego pochodzenia oraz o tym, czy było poddane procesowi dojrzewania

– Różne gatunki mięsa: wołowina, wieprzowina, drób, nie powinny leżeć obok siebie

– Wybierając wołowinę, należy zwrócić uwagę na wygląd – kolor powinien być intensywnie czerwony, powierzchnia lekko wilgotna

i matowa, mięso powinno być sprężyste (odkształcać się po naciśnięciu). Nie powinno być zbyt miękkie ani leżeć we własnym soku

2. Przechowywanie wołowiny

– Świeże mięso...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA
Wydanie: 9288

Wydanie: 9288

Spis treści
Zamów abonament