Zalecenia
1. Jak kupować wołowinę?
– W sprawdzonych sklepach, u znanych sprzedawców
– Obsługa powinna udzielić fachowej informacji o kupowanym mięsie i źródle jego pochodzenia oraz o tym, czy było poddane procesowi dojrzewania
– Różne gatunki mięsa: wołowina, wieprzowina, drób, nie powinny leżeć obok siebie
– Wybierając wołowinę, należy zwrócić uwagę na wygląd – kolor powinien być intensywnie czerwony, powierzchnia lekko wilgotna
i matowa, mięso powinno być sprężyste (odkształcać się po naciśnięciu). Nie powinno być zbyt miękkie ani leżeć we własnym soku
2. Przechowywanie wołowiny
– Świeże mięso...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta