Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wygra najsmaczniejsze i najciekawsze danie z wołowiny

20 lipca 2012 | Odkryj dobre polskie mięso

Rozmowa | Albina Teresa Galik-Chojak, dyrektor Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży

Jest pani inicjatorką Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Wołowina na polskim stole". Czemu on służy?

Albina Teresa Galik-Chojak: Współpraca z Polskim Związkiem Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego zainspirowała mnie do wsparcia działań promujących spożycie mięsa wołowego i jego produktów w Polsce. Konkurs ma promować polską wołowinę i zachęcać do jej konsumpcji. Mogą wziąć w nim udział uczniowie techników kształcący się w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik usług gastronomicznych. Pierwsza edycja odbędzie się w październiku.Do konkursu zgłosiły się szkoły z całej Polski.

Uczestnicy wystartują w trzyosobowych drużynach. Konkurs dzieli się na dwie kategorie: praktyczny konkurs kulinarny oraz wiedzy o wołowinie. Uczniowie będą musieli przygotować ciekawe i oryginalne dania z wołowiny oraz rozwiązać...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9288

Wydanie: 9288

Spis treści
Zamów abonament