Dobry rzeźnik to podstawa
Rozmowa | Piotr Kondraciuk, dyrektor Biura Promocji Żywności z Agencji Rynku Rolnego
Gdzie pan jadł ostatnio dobrą wołowinę?
Piotr Kondraciuk: W restauracji w Warszawie, która serwuje wołowinę zarówno amerykańską, australijską, jak i wspaniałą polską. I naprawdę, mając porównanie, mogę powiedzieć jedno: nie mamy się czego wstydzić.
Mięso wołowe ma dla mnie nieporównywalny z żadnym innym mięsem smak. Ponadto zawiera mnóstwo wartości odżywczych, witaminy B1, B6, B12, niedużą zawartość tłuszczu, fosfor i żelazo....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta