Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dobry rzeźnik to podstawa

20 lipca 2012 | Odkryj dobre polskie mięso

Rozmowa | Piotr Kondraciuk, dyrektor Biura Promocji Żywności z Agencji Rynku Rolnego

Gdzie pan jadł ostatnio dobrą wołowinę?

Piotr Kondraciuk: W restauracji w Warszawie, która serwuje wołowinę zarówno amerykańską, australijską, jak i wspaniałą polską. I naprawdę, mając porównanie, mogę powiedzieć jedno: nie mamy się czego wstydzić.

Mięso wołowe ma dla mnie nieporównywalny z żadnym innym mięsem smak. Ponadto zawiera mnóstwo wartości odżywczych, witaminy B1, B6, B12, niedużą zawartość tłuszczu, fosfor i żelazo....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9288

Wydanie: 9288

Spis treści
Zamów abonament