Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Utrata smaku to wyższa danina

10 lipca 2015 | Prawo | Paweł Rochowicz

Niektóre napoje fermentowane wzmacniane spirytusem oficjalnie uznano za spirytualia.

Wrocławska Izba Celna wydała pierwsze cztery wiążące informacje akcyzowe (WIA) dotyczące napojów alkoholowych o kilkunastoprocentowej mocy, produkowanych na bazie wyrobów winiarskich. Trzy z nich wskazują, że trzeba od nich płacić wysoką akcyzę – jak od napojów spirytusowych. Z kolei czwarta sugeruje, że może to być także wyrób pośredni, niżej opodatkowany. Ale...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10188

Wydanie: 10188

Spis treści

Publicystyka, Opinie

Nauka i szkolnictwo

Zamów abonament