Smaki Wielkich Jezior Mazurskich
Po utyskiwaniach na kulinaria nadmorskich i górskich kurortów czas na chwilę otuchy w chłodzie mazurskich lasów i tutejszych jezior. Nasze północno-wschodnie rubieże dla uważnego przybysza mogą się stać oazą smaku. Wystarczy wychylić nos poza kurorty, aby doświadczyć niemal mistycznego pojednania z przyrodą i okrasić wrażenia bogactwem tutejszej kuchni i aromatów. W niewielkich osadach na skraju mapy schowana jest moc fantastycznych producentów, a miejscowi szefowie kuchni wiedzą, jak wykorzystać ich walory.
Dzięki importowi talentów z innych części Polski, a bywa że i z zagranicy, kwitnie tu serowarstwo. Miejscem, w którym trudno rozstrzygnąć, co jest lepsze: towarzystwo czy produkty, jest Ranczo...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta