Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Molekułą po podniebieniu

26 lutego 2016 | Nauka | Justyna Adamczyk
źródło: Rzeczpospolita

O kuchni molekularnej słyszeli chyba wszyscy. I trudno znaleźć szefa kuchni, który się nie oburzy, gdy zostanie posądzony o serwowanie dań molekularnych. A to przecież nie tylko sztuczki, para i zbiór efektownych trików, ale przede wszystkim naukowe podejście do gotowania. Miejsce, w którym fizyka spotyka się z chemią.

W tym tygodniu Polskę odwiedził profesor Hervé This, sławny chemik, jeden z prekursorów kuchni molekularnej. Współpracuje z wieloma sławnymi szefami kuchni, a jego muzą jest legendarny mistrz Pierre Gagnaire. Razem przygotowują nowe dania na podstawie wynalazków i opracowań...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10380

Wydanie: 10380

Spis treści
Zamów abonament