Technologia ma wpływ na smak
rozmowa | Joanna Luto, menedżer marki JURA w Polsce. Ekspert radzi, jak wybrać ekspres do kawy
Ekspresy przelewowe, kapsułkowe, kolbowe, automatyczne - wybór urządzeń do parzenia kawy jest spory. Czym się kierować, wybierając ekspres do biura?
Joanna Luto: Kultura picia kawy w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie, klienci dokładnie wiedzą, czego oczekują zamawiając espresso czy latte macchiato. Do tego potrzebny jest ekspres do kawy. Ekspresy automatyczne w większości przygotowują szeroki asortyment specjałów kawowych, również tych z dodatkiem mleka i pianki mlecznej, za naciśnięciem jednego przycisku. Mamy pewność, że wszystkie kawy będą powtarzalne, czyli ich smak, aromat i intensywność, jak również wygląd, będą takie same. Tu do zaparzenia kawy nie potrzeba baristy ani szkoleń. Wystarczy wcisnąć jeden przycisk. Utrzymanie czystości ekspresu jest równie łatwe i odbywa się za naciśnięciem jednego przycisku. Jeśli zamierzamy długotrwale z nich korzystać, jest to najbardziej ekonomiczny...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta