Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Fabryki żywności pracują na okrągło

17 marca 2020 | Pierwsza strona
źródło: Rzeczpospolita

W pierwszym tygodniu marca na sam spirytus Polacy wydali w małych sklepach prawie cztery razy więcej niż zwykle, podobnie popularne było mydło – szacuje Centrum Monitorowania Rynku. Dwukrotnie więcej klienci wydali też na kaszę i ryż. Podczas przygotowań do nadejścia koronawirusa o kilkadziesiąt procent więcej wydaliśmy na mąkę, makaron, warzywa w puszkach czy sól. – W zakładzie Lubella produkujemy makaron w ruchu ciągłym, 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu – mówi „Rz" Dorota Liszka, rzeczniczka koncernu spożywczego Maspex. Zasypane zamówieniami są spółdzielnie mleczarskie i piekarnie. Zmartwieniem producentów jest ewentualna kwarantanna pracowników i transport do sklepów. —api

Wydanie: 11610

Wydanie: 11610

Spis treści

Reklama

Komunikaty

Nieprzypisane

Zamów abonament