Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Produkcja żywności potrzebuje więcej ochrony

30 marca 2020 | Ekonomia i rynek | Aleksandra Ptak-Iglewska
źródło: Rzeczpospolita

Na tajnej rządowej liście infrastruktury krytycznej prawdopodobnie nie ma produkcji żywności. Branża alarmuje – to ­grozi brakiem dostaw.

 

– Mieliśmy dyskusję o wpisaniu na listę infrastruktury krytycznej kraju, nikt nic nie wie – mówi „Rzeczpospolitej" Andrzej Gantner, dyrektor Polskiej Federacji Producentów Żywności. Członkowie PFPŻ wraz z innymi organizacjami reprezentują w sumie ok. kilku tysięcy firm spożywczych, nikt nie słyszał o wpisaniu na listę infrastruktury krytycznej państwa. Chodzi o listę zakładów, które mają zagwarantowane dostawy prądu, surowców i pracowników nawet w strefach odciętych od świata przez kordon sanitarny lub naturalne katastrofy. Bez tego zakłady nie będą mogły produkować żywności. – A...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 11621

Wydanie: 11621

Spis treści

Reklama

Monitor Biznesu + Komunikaty

Nieprzypisane

Zamów abonament