Indykom z Anglii wstęp wzbroniony
"Patriotyczna" decyzja Ministerstwa Rolnictwa:
Indykom z Anglii wstęp wzbroniony
Mięso indycze staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Konsumenci wiedzą, że zawiera ono znacznie więcej białka niż wołowina, że w dodatku jest to białko łatwostrawne i dobrze przyswajalne, wiedzą również, że mięso indycze ma mało tłuszczu, że dużo jest w nim witamin z grupy B, natomiast mało jest sodu, który szkodzi ludziom cierpiącym na nadciśnienie.
Z tych właśnie względów produkcja mięsa indyczego szybko w Polsce do niedawna rosła. W tym samym tempie rosła także konsumpcja, a istnieje uzasadniona opinia, że spożycie mięsa z indyków mogłoby być u nas nawet trzy, cztery razy większe niż obecnie. W Stanach...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta