Smakowitości pałacu w Zakrzewie
Smakowitości pałacu w Zakrzewie
Ilustrował Andrzej Szewczenko
Jedną z nowości na księgarskim rynku kulinariów jest "Kuchnia i piwniczki pałacowe" Stefana A. Gradowskiego (Prószyński i S-ka), dość osobliwy album poświęcony potrawom podawanym na ucztach w pałacu w Zakrzewie. Nie jest to hotel ani restauracja, tylko rezydencja w gestii Wielkopolskiego Banku Kredytowego, który gości tam głowy różnych państw, a stałymi bywalcami są Grażyna i Janusz Kulczykowie. Więcej szczegółów się nie doczytałem.
Dość enigmatycznie przedstawiona jest także osoba autora książki. Jest on albo szefem kuchni, albo całego zamku, a w każdym razie pracuje dla WBK, zaś "większość swoich kwalifikacji zawodowych"...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta