Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Smakowitości pałacu w Zakrzewie

08 lutego 2002 | Magazyn | PB
źródło: Nieznane

Na podniebieniu

Smakowitości pałacu w Zakrzewie

Ilustrował Andrzej Szewczenko

Jedną z nowości na księgarskim rynku kulinariów jest "Kuchnia i piwniczki pałacowe" Stefana A. Gradowskiego (Prószyński i S-ka), dość osobliwy album poświęcony potrawom podawanym na ucztach w pałacu w Zakrzewie. Nie jest to hotel ani restauracja, tylko rezydencja w gestii Wielkopolskiego Banku Kredytowego, który gości tam głowy różnych państw, a stałymi bywalcami są Grażyna i Janusz Kulczykowie. Więcej szczegółów się nie doczytałem.

Dość enigmatycznie przedstawiona jest także osoba autora książki. Jest on albo szefem kuchni, albo całego zamku, a w każdym razie pracuje dla WBK, zaś "większość swoich kwalifikacji zawodowych"...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2540

Spis treści

Fotoreportaż

Zamów abonament