Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Certyfikat na straganie; Dotacje na szkolenia, inwestycje i znaki; Katastrofalny chaos; Nie taki straszny

02 września 2003 | Dobra firma | OG ZJ
źródło: Nieznane

F irma RADZI, JAK WDROŻYĆ HACCP

  • Certyfikat na straganie - System obejmie także sklepy i stołówki
  • Dotacje na szkolenia, inwestycje i znaki - Gdzie można uzyskać pieniądze na wdrożenie
  • List czytelnika - Katastrofalny chaos
  • Zdaniem eksperta - Nie taki straszny

System obejmie także sklepy i stołówki

Certyfikat na straganie

RYS. ANDRZEJ JACYSZYN

ZOFIA JÓŹWIAK

Wszystko wskazuje na to, że system HACCP będą musiały wdrożyć nie tylko duże i średnie, ale i małe przedsiębiorstwa: sklepy, stołówki i wytwórnie, bo nad projektem zmiany ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, aby objęła również i je, pracuje właśnie Sejm. Małe firmy nie tylko nie wiedzą, jak się zabrać za wdrażanie systemu, ale często nie mają w ogóle pojęcia o obowiązkach, które zamierza na nie nałożyć ustawodawca.

DYŻUR EKSPERTA

Wkrótce odbędzie się dyżur eksperta w sprawie HACCP. Pytania do niego już dziś można przesyłać faksem: (0-prefiks-22) 621-75-21 lub na adres: z.jozwiak@rp.pl .

Zgodnie z ustawą o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (DzU z 2001 r. nr 63, poz. 634) i ubiegłoroczną jej nowelizacją (DzU z 2002 r. nr 135, poz. 1145) HACCP muszą wdrażać duże i średnie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3015

Spis treści
Zamów abonament