Certyfikat na straganie; Dotacje na szkolenia, inwestycje i znaki; Katastrofalny chaos; Nie taki straszny
- Certyfikat na straganie - System obejmie także sklepy i stołówki
- Dotacje na szkolenia, inwestycje i znaki - Gdzie można uzyskać pieniądze na wdrożenie
- List czytelnika - Katastrofalny chaos
- Zdaniem eksperta - Nie taki straszny
System obejmie także sklepy i stołówki
Certyfikat na straganie
RYS. ANDRZEJ JACYSZYN
ZOFIA JÓŹWIAK
Wszystko wskazuje na to, że system HACCP będą musiały wdrożyć nie tylko duże i średnie, ale i małe przedsiębiorstwa: sklepy, stołówki i wytwórnie, bo nad projektem zmiany ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, aby objęła również i je, pracuje właśnie Sejm. Małe firmy nie tylko nie wiedzą, jak się zabrać za wdrażanie systemu, ale często nie mają w ogóle pojęcia o obowiązkach, które zamierza na nie nałożyć ustawodawca.
DYŻUR EKSPERTA
Wkrótce odbędzie się dyżur eksperta w sprawie HACCP. Pytania do niego już dziś można przesyłać faksem: (0-prefiks-22) 621-75-21 lub na adres: z.jozwiak@rp.pl .
Zgodnie z ustawą o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (DzU z 2001 r. nr 63, poz. 634) i ubiegłoroczną jej nowelizacją (DzU z 2002 r. nr 135, poz. 1145) HACCP muszą wdrażać duże i średnie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta