Co to jest cholesterol
10 maja 2005 | Dodatek Rzeczpospolitej | KS
Co to jest cholesterol W zmniejszaniu stężenia cholesterolu pomocna jest dieta roślinna bogata we włóknik (bogatoresztkowa). Coraz większą popularność zdobywają produkty zbożowe z pełnego ziarna oraz dodatki zawierające błonnik, na przykład otręby. Osiągnięcie prawidłowego stężenia cholesterolu jest trudne, a czasem wręcz niemożliwe u osób z nadwagą. Dlatego obok stosowania diety należy dążyć do osiągnięcia należnej masy ciała. (c) EAST NEWS
Cholesterol jest substancją lipidową (pokrewną tłuszczom) wchodzącą w skład błon komórkowych organizmu człowieka. Jest związkiem niezbędnym do życia. Głównym...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta