Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

O wyższości absyntu nad retsiną

19 maja 2006 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | GS
źródło: Nieznane

CIEKAWE SMAKI Szparagi O wyższości absyntu nad retsiną Szparagowe przysmaki bynajmniej nie są nowe - zielsko pojawia się regularnie co roku. Zmienia się jedynie smak coraz to nowych sosów (c) JERZY DUDEK

Przyznaję, że na temat szparagów mam mieszane uczucia. Przez lata kojarzyły mi się z asparagusem, nieodłącznym dodatkiem do goździków, kwiatów pasujących do wszelkich uroczystości. Ale szparagi nie tylko zdobią, również karmią - ich grube pędy dają się jeść. Witamin ani kalorii w nich nie ma, za to aż w nadmiarze przeróżnych substancji olfaktycznych. Innymi słowy, podczas gotowania towarzyszy im...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3842

Spis treści
Zamów abonament