RYBY NA FOKSAL
Restauratorzy zapewniają, że mają codziennie świeże ryby i owoce morza (dostawy trzy razy w tygodniu). W specjalnym akwarium pływają tu żywe homary, które szef kuchni Waldemar Kosowski przyrządza na życzenie gości. W tej chwili można także zamawiać prawdziwki w oliwie z oliwek z czosnkiem i ze śmietaną i pietruszką (20 zł) oraz rydze w maśle według tajnej receptury szefa kuchni. Właśnie zmieniła się karta główna. Wprowadzono m.in. pierogi nadziewane farszem rybnym (15 zł), sałatę z kalmarami, krewetkami i owocem mango (25 zł), filet z karmazyna atlantyckiego z zieloną soczewicą (55 zł) i małże św. Jakuba z szafranowym ryżem i grzybami (65 zł). W poniedziałek (25.09) w Rybnej zaczyna się tydzień hiszpański.
Monika Kuci Restauracja Rybna, ul. Foksal 10, tel. 022 33 248 33; można płacić kartą