Zjeść kolor lawendy
Po miesięcznym pobycie i pracy w restauracji Alain Ducasse w rejonie Luberon w Prowansji opowiada: - Na początku wszystko mnie dziwiło: od półek pełnych garnuszków w najdziwniejszych rozmiarach, butelek z oliwami od różnych producentów i soli w trzech rodzajach po niezwykłą punktualność gości i zdyscyplinowanie załogi. Zrozumiałam, dlaczego tak wielką uwagę zwracają moi współpracownicy na pozorne drobiazgi. Zawód kucharza we Francji to ceniona profesja, z ogromnymi tradycjami. W restauracji procedury są znacznie bardziej uporządkowane...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta