Obrońcy zdrowia
Do dziesiątki warzyw spełniających funkcję naturalnego antybiotyku należą: szparagi, cebula, kapusta, papryka, brokuły, marchew, kalafior, czosnek, brukselka, grzyby.
- Zarówno w profilaktyce, jak i podczas choroby należy dostarczyć organizmowi pokarmów nieprzetworzonych: świeżych warzyw, owoców, soków, kiełków, orzechów czy ryb morskich - mówi Anna Karwańska, dietetyk Centrum Medycznego Wellness. Bardzo korzystne działanie mają owoce, szczególnie arbuz, pomarańcze, kiwi oraz nasiona...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta