Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Sprawdzony przepis od prawnika

23 grudnia 2006 | Prawo | NR
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

Sprawdzony przepis od prawnika

Rz Wędzona makrela z serem ricotta i kaparami

Składniki: 3 - 4 wędzone filety z makreli, 110 g sera ricotta, 150 ml kwaśnej śmietany, sok z połowy dojrzałej cytryny, gałka muszkatołowa, sól i świeżo zmielony czarny pieprz.

Do przybrania: 1 łyżka stołowa kaparów, pieprz turecki, 1 duża cytryna pokrojona w kostkę.

Wykonanie :

Makrelę obrać ze skóry. Następnie włożyć rybę do miksera, dodać ricottę, kwaśną śmietanę, sok z cytryny, gałkę muszkatołową oraz sól i zmielony pieprz. Wszystko zmiksować bardzo dokładnie, po czym posmakować i dodać przyprawy. Danie można włożyć do małych miseczek lub do jednej dużej,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4025

Spis treści
Zamów abonament