Sprawdzony przepis od prawnika
Składniki: 3 - 4 wędzone filety z makreli, 110 g sera ricotta, 150 ml kwaśnej śmietany, sok z połowy dojrzałej cytryny, gałka muszkatołowa, sól i świeżo zmielony czarny pieprz.
Do przybrania: 1 łyżka stołowa kaparów, pieprz turecki, 1 duża cytryna pokrojona w kostkę.
Wykonanie :
Makrelę obrać ze skóry. Następnie włożyć rybę do miksera, dodać ricottę, kwaśną śmietanę, sok z cytryny, gałkę muszkatołową oraz sól i zmielony pieprz. Wszystko zmiksować bardzo dokładnie, po czym posmakować i dodać przyprawy. Danie można włożyć do małych miseczek lub do jednej dużej,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta