Producenci żywności odkryli urok konsolidacji
-Procesy konsolidacyjne są naturalnym skutkiem dobrej koniunktury gospodarczej. Przedsiębiorstwa, chcąc zwiększać swoją konkurencyjność, muszą w nich uczestniczyć - uważa Piotr Wiśniewski, analityk Domu Maklerskiego AmerBrokers. Dobrą kondycję przemysłu spożywczego potwierdzają dane Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Policzył on, że w 2006 roku łączny zysk netto osiągnięty przez wytwórców żywności i wyrobów tytoniowych w Polsce przekroczył 5 mld zł. Wynik ten był o blisko 700 mln zł wyższy...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta