Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Madrycka polewka

15 listopada 1995 | Gazeta | NS

Podróże kulinarne

Madrycka polewka

W samym centrum Madrytu, tuż obok Plaza Real, na ulicy Nożowników (Cuchilleros 17) mieści się znana restauracja "Botin". Do jej specjalności należy prosiaczek lub jagnię, wydawane z pieca, jak twierdzą właściciele, zbudowanego jeszcze w roku 1725.

Tam jadłem po raz pierwszy inny specjał zakładu, cocido...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 618

Spis treści
Zamów abonament