Futra i czasopisma bez wywieszki
Zamieszczenie cennika przy wejściu do lokalu gastronomicznego nie zwalnia właściciela od posiadania takiej ilości cenników, by bez problemu można je było udostępnić kupującym
- W jaki sposób Inspekcja Handlowa prowadzi kontrole w zakresie cen i jakie są najczęściej wykrywane nieprawidłowości?
Odpowiada Agnieszka Królikowska: Nie prowadzi ona odrębnych kontroli dotyczących przestrzegania przez przedsiębiorców wyłącznie wymagań z ustawy o cenach. Jednak przy każdym sprawdzaniu przedsiębiorcy inspektorzy zajmują się tym zagadnieniem.
Najczęstsze błędy to brak w ogóle ceny przy towarze, brak wywieszki cenowej na półce lub brak takich danych na pojedynczym wyrobie.
Czy przy każdym wyrobie musi być...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta