Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kościelny kapuśniak

27 lutego 2012 | Życie Warszawy | blik
autor zdjęcia: Darek Golik
źródło: Fotorzepa

Po nie­dziel­nej mszy w ko­ście­le w Le­sie Bie­lań­skim  pro­boszcz  Woj­ciech Droz­do­wicz czę­sto­wał wier­nych po­st­nym ka­pu­śnia­kiem.

­– Go­to­wa­łem ca­ły wie­czór. Jest tro­chę za kwa­śny, za ty­dzień bę­dzie lep­szy – uspra­wie­dli­wiał się przed wier­ny­mi. Ale ci nie na­rze­ka­li. W ten nie­kon­wen­cjo­nal­ny spo­sób ksiądz za­chę­cał do wa­rzyw­nej die­ty w cza­sie Wiel­kie­go Po­stu. I wstą­pie­nia do Bie­lań­skie­go Klu­bu Ka­pu­ścia­ne­go.  Je­go człon­ko­wie na miej­scu do­sta­wa­li zie­lo­ne le­gi­ty­ma­cje. – Ka­pu­śniak pro­bosz­cza jest pysz­ny. Ale ja nie mu­szę się za­pi­sy­wać do klu­bu, bo i tak  przez ca­ły Wiel­ki Post nie jem mię­sa – mó­wi pa­ni Ma­ria. Ale pomysł chwali.

Wydanie: 9168

Wydanie: 9168

Spis treści

Media planet

Studia podyplomowe

Zamów abonament