Kurze, strusie, przepiórcze na święta
Przed nami najbardziej jajeczne święta w roku. Czy nadmiar zjedzonych jaj może zaszkodzić?
Najnowsze badania dowodzą, że nie ma związku pomiędzy ilością zjedzonych jaj i wzrostem cholesterolu. A jeszcze niedawno lekarze ostrzegali, że jajka mogą być szkodliwe, w nadmiarze przyczyniają się bowiem do powstawania miażdżycy czy zawału. Teoria taka przechodzi jednak do lamusa.
Jak zapewnia dietetyk i żywieniowiec z SGGW dr Małgorzata Drywień – najnowsze badania przeprowadzone m.in. w Japonii i Stanach Zjednoczonych dowodzą, że u zdrowych ludzi nie dochodzi do nadprodukcji...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta