Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kurze, strusie, przepiórcze na święta

03 kwietnia 2012 | Życie Warszawy | kll

Przed nami najbardziej jajeczne święta w roku. Czy nadmiar zjedzonych jaj może zaszkodzić?

Najnowsze badania dowodzą, że nie ma związku pomiędzy ilością zjedzonych jaj i wzrostem cholesterolu. A jeszcze niedawno lekarze ostrzegali, że jajka mogą być szkodliwe,  w nadmiarze przyczyniają się bowiem do powstawania miażdżycy czy zawału.  Teoria taka przechodzi jednak do lamusa.

Jak zapewnia dietetyk i żywieniowiec z SGGW dr Małgorzata Drywień  – najnowsze badania przeprowadzone m.in. w Japonii i Stanach Zjednoczonych dowodzą, że u zdrowych ludzi  nie dochodzi do  nadprodukcji...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum to wszystkie treści publikowane w "Rzeczpospolitej" od 1993 roku.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Wydanie: 9199

Wydanie: 9199

Spis treści
Zamów abonament