Jak ugryźć weekend
smaki | Koniec maja i początek czerwca to kulminacja imprez kulinarnych.
Nie tylko chętnie oglądamy telewizyjne show z celebrytami kuchni i stołu, ale też jesteśmy gigantami jedzeniowej blogosfery – ponad 10 mln Polaków odwiedza regularnie blogi kulinarne. Pokochaliśmy także duże i małe wydarzenia z elementem kulinarnym. Nie są to przaśne festyny, na których można się najeść i napić w rubasznym otoczeniu. Coraz częściej imprezy związane z jedzeniem mają socjologiczno-kulturową podbudowę.
Sztuka złotego płynu
W tym roku okazję do podciągnięcia się w wiedzy i smakach mają miłośnicy piwa. W maju odbyły się już dwa duże festiwale, a podczas Warszawskiego Festiwalu Kultury Piwnej trwającego aż cztery dni (29 maja do 1 czerwca) na błoniach Stadionu Narodowego uczestnicy będą mogli znowu próbować potraw przygotowanych specjalnie pod dany piwny gatunek lub styl.
Najciekawszy jednak będzie jedyny w Warszawie pokaz cervesario – piwnego eksperta i degustatora. Cervesario to osoba, która jest profesjonalnym znawcą...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta