Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Rocca Grimalda Chianti

02 października 2015 | Nauka | Jerzy Mazgaj
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu delikatesów Alma, 
miłośnik cygar, dobrych trunków 
i wybornej kuchni
źródło: materiały prasowe
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu delikatesów Alma, 
miłośnik cygar, dobrych trunków 
i wybornej kuchni
źródło: Rzeczpospolita

Po czym poznać dobrą restaurację? Generalnie po niezbyt długiej, dostosowanej do pory roku karcie dań.

Warto też oszacować liczbę zajętych miejsc – ale absolutnie nie przez ludzi wyglądających na turystów. Po nienachalnej muzyce, rozmieszczeniu stolików zapewniających komfort i prywatność oraz kelnerach umiejących odpowiedzieć od razu na wasze wszelkie pytania.

Jednak zapewne każdy z nas ma również swój własny, tajny sposób na restauracyjną minianalizę SWOT. Na przykład dla Franka Sinatry testem na jakość jedzenia w restauracji było zamówienie spaghetti marinara. Ten prosty w swoim klasycznym wydaniu sos – pomidory, oliwa, czosnek, odrobina czerwonej papryki,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10259

Wydanie: 10259

Spis treści
Zamów abonament