La dolce vita
Niemałej odwagi potrzeba, aby pisać o poziomie polskiego cukiernictwa.
Już czuję na sobie palący wzrok kilku mistrzów i spieszę wyjaśnić, iż przedmiotem mych rozważań uczynić pragnę cukierników pracujących w restauracjach. Czytelnicy znający kulisy pracy w naszych restauracjach zrozumieją, czemu tekst nie będzie długi.
W wielu obszarach gastronomii nadrabiamy zaległości wobec światowych liderów. Pozostają jednak dziedziny z dziwnych powodów zaniedbane. Jedną z nich, najdotkliwiej przez łasuchów zauważaną, są desery. Tyle zamieszania przy tworzeniu karty, wyszukiwaniu najlepszych produktów, komponowaniu dań i układaniu menu degustacyjnego. Cyzelowanie każdego smaku. Dobór tekstur,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta