Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Nowości w wafelku

22 kwietnia 2016 | Życie Szczecina i Pomorza Zachodniego

Lody o smaku paprykarza czy szparagów? Zachodniopomorskim rzemieślnikom nie brakuje fantazji.

Ponad 1,7 mld zł wyniesie wartość polskiego rynku lodów w 2016 r. – prognozuje firma Euromonitor International. Rosnące udziały mają w nim lodziarze zachodniopomorscy. Część z nich, jak kołobrzeska pracownia Odlodowo, planuje otwarcie lokali w innych regionach Polski. Z kolei województwo zachodniopomorskie przyciąga firmy z innych miast. – W ciągu niespełna roku otworzyliśmy tutaj dwa lokale – w czerwcu 2015 r. w Galerii Corso w Świnoujściu, a ostatnio w Szczecinie. Doceniamy potencjał regionu – mówi Zbigniew Grycan, właściciel firmy Grycan Lody od Pokoleń. —b.d.

Wydanie: 10427

Wydanie: 10427

Spis treści
Zamów abonament