Kulinarne hot spoty stolicy
Jesień zawsze obfituje w kulinarne nowości. Szczególnie hojnie w tym sezonie obrodziło w stolicy.
Wiele nowych restauracji i spóźnione o kilka tygodni, szeroko zapowiadane otwarcie Koszyków. Projekt ten, hucznie anonsowany całymi miesiącami, porównywany dumnie do najznakomitszych przestrzeni kulinarnych świata, otworzył swe bramy przed głodnymi warszawiakami zaledwie kilka dni temu. Wspaniała architektura odbudowanej ponadstuletniej hali targowej nie może nie zachwycać. W jej blasku chowają się dostawione z obu stron mdławe biurowce. Dziedziniec, połyskujący świetlnymi pręgami, pomimo przenikliwego jesiennego chłodu pozwala marzyć o imprezach letnich wieczorów. Całość wygląda z zewnątrz doprawdy imponująco.
W...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta