Poznawanie regionu smakiem
Miód drahimski i lokalne przysmaki przyciągają nad Odrę smakoszy z Polski i z zagranicy.
Jest już tradycją, że w drugim tygodniu maja szczecińskie Wały Chrobrego toną w różnobarwnych kwiatach i... zapachach pysznego jedzenia. Urządzany od kilku lat Piknik nad Odrą z imprezy turystycznej przemienił się w turystyczno-kulinarną, a także folklorystyczno-kulturalną.
Kuchnia z różnych stron świata
Towarzyszące piknikowi Targi Żywności i Produktów Ekologicznych Organic usatysfakcjonowały zainteresowanych produktami ekologicznymi i naturalnymi, ale także rękodziełem. Z kolei trzeci w Szczecinie Festiwal Smaków Food Trucków zadowolił podniebienia poszukiwaczy nowych smaków – prócz foodtrucków tradycyjnych, oferujących frytki, hamburgery i kiełbaski, pojawiły się te wyspecjalizowane w kuchni japońskiej, francuskiej, hiszpańskiej, włoskiej czy arabskiej.
Pierwszego dnia Pikniku odbyło się...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta