Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Razem zbudowaliśmy prężną markę

20 listopada 2019 | Dodatki Jednodniowe
źródło: materiały prasowe

rozmowa | Urszula Olechno, współwłaścicielka KOKU Sushi.

 

Jak się zostaje franczyzodawcą?

Urszula Olechno: Nasza przygoda z prowadzeniem restauracji zaczęła się w 2004 roku. Wtedy sushi nie było jeszcze w Polsce zbyt popularne i dlatego uruchomiliśmy w Białymstoku Orient Express. Przez pierwsze półtora roku lokal prowadziliśmy własnymi siłami, pracując przez siedem dni w tygodniu. Udało nam się wprowadzić standardy obowiązujące do dziś, są to: autorskie menu, składniki najwyższej jakości, nieużywanie półproduktów, regularna zmiana menu. Pierwszy lokal pod nazwą KOKU Sushi uruchomiliśmy w Białymstoku w 2011 roku. Zaczęliśmy myśleć o uruchomieniu sieci franczyzowej. Pierwsza restauracja poza Białymstokiem powstała w Łomży. Chcieliśmy sprawdzić, jak poradzimy sobie z odległością, inną specyfiką miejsca, innymi klientami. Udało się. Rok później byliśmy gotowi na rozwijanie sieci jako systemu franczyzowego....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 11513

Wydanie: 11513

Spis treści

Komunikaty

Monitor biznesu

Nieprzypisane

Zamów abonament