Obowiązuje od 21 lipca
Profilaktyka chorób zakaźnych
Lód i para tylko z dobrej wody
Gładkie, łatwo zmywalne podłogi, dużo umywalek, wyłącznie zdrowi pracownicy i wewnętrzna kontrola jakości to tylko niektóre z wymogów, jakie przed producentami środków żywności i obracającymi nimi postawił minister zdrowia. Szczegóły w rozporządzeniu, które dziś wchodzi w życie (Dz. U. nr 30, poz. 377).
Ustawa o zwalczaniu chorób zakaźnych z 13 listopada 1963 r. nakłada na właścicieli, zarządców, administratorów i pracodawców obowiązek utrzymywania miejsca produkcji środków spożywczych lub ich sprzedaży w odpowiednim stanie higieniczno-sanitarnym. Sprecyzowane wymagania mieli określić właściwi ministrowie w porozumieniu z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta