Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Obowiązuje od 21 lipca

21 lipca 2000 | Prawo | DP

OBOWIĄZUJE OD 21 LIPCA

Profilaktyka chorób zakaźnych

Lód i para tylko z dobrej wody

Gładkie, łatwo zmywalne podłogi, dużo umywalek, wyłącznie zdrowi pracownicy i wewnętrzna kontrola jakości to tylko niektóre z wymogów, jakie przed producentami środków żywności i obracającymi nimi postawił minister zdrowia. Szczegóły w rozporządzeniu, które dziś wchodzi w życie (Dz. U. nr 30, poz. 377).

Ustawa o zwalczaniu chorób zakaźnych z 13 listopada 1963 r. nakłada na właścicieli, zarządców, administratorów i pracodawców obowiązek utrzymywania miejsca produkcji środków spożywczych lub ich sprzedaży w odpowiednim stanie higieniczno-sanitarnym. Sprecyzowane wymagania mieli określić właściwi ministrowie w porozumieniu z...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2067

Spis treści

Wspomnienia

Fotoreportaż

Regiony Polski - Opolskie

Zamów abonament