Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Karp na wynos

19 grudnia 2003 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | MK

NA ZAKUPY

Karp na wynos

Dla zapracowanych i zajętych oraz dla tych, którzy chcą zrobić wrażenie na teściowej albo narzeczonej, a nie umieją gotować, wiele warszawskich restauracji przygotowało ofertę dań wigilijnych i świątecznych na wynos, przyrządzonych wprawną ręką kucharzy.

Pierogi z kapustą i grzybami, uszka do barszczu oraz świąteczne pasztety mięsne z dodatkiem dziczyzny (50 zł/kg) można wciąż zamawiać w Małym Co Nieco (ul. Mokotowska 52, tel. 0508115627). Lokal słynie z ciast - zamówimy tu tort bezowo-czekoladowy z nadzieniem orzechowo-śliwkowym (50 zł/kg), makowce (25 zł/kg), piernik (24 zł/kg) i znakomity tort Mozart z biszkoptem i kremem czekoladowym (50 zł/kg). Warto zwrócić też uwagę na przetwory domowej roboty dostępne w ofercie lokalu: owoce żurawiny (20 zł), podgrzybki marynowane (20 zł), miód (12 zł) i susz z owoców.

x Piękna restauracja Villa Nuova, mieszcząca się w dwustuletnim budynku, tzw. Domku Rządcy w Wilanowie (ul. Stanisława Kostki Potockiego 23, tel. 885 15 02), przygotowuje wiele dań wigilijnych i świątecznych, m.in. postny barszcz z uszkami z leśnych grzybów, krem z borowików, ryby w galarecie, śledziki skośnookie pod pierzynką z piernika, pasztet z kuropatwy dziany morelą, kaczkę faszerowaną w...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3106

Spis treści
Zamów abonament