Przez targi do kontraktów
Ryszard Kondratiuk: - Od sześciu lat prowadzimy konkurs "Nasze kulinarne dziedzictwo", każdego roku w 16 regionach wybieramy dwa, trzy najlepsze produkty regionalne. Najlepsze produkty otrzymują nominację do nagrody Perła i jadą na targi Polagra do Poznania, gdzie walczą w konkursie krajowym. Producentów ocenia komisja, która w finale wyłania laureata nagrody Perła. Ten konkurs to świetna promocja polskich produktów. Nagrodzone kilka lat temu sery korycińskie zostały świetnie wypromowane i teraz są rozpoznawane w Polsce. W tym roku w październiku pokażemy wyroby stu producentów. Konkurs odbywa się po raz szósty, a po raz trzeci organizuje go Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Skoro mamy produkty, to dlaczego w Unii Europejskiej zarejestrowaliśmy ich tak mało?Francuzi...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta