Mozzarella, parmigiano i Chianti dla każdego
16 grudnia 2006 | Styl życia | TC
OD KUCHNI Mozzarella, parmigiano i Chianti dla każdego Kto‚ podróżując po pięknej krainie‚ jaką są Włochy‚ nie miał okazji spróbować kawałka wspaniałego parmigiano reggiano‚ napić się czerwonego wina Chianti Classico. Albo poczuć smaku świeżości‚ który kryje się w " Mozzarelli di bufala", czyli w charakterystycznym serze z mleka bawolic?
Wracając do kraju, podróżnik i smakosz powinien przywieźć ze sobą te wspaniałości. Albo już w Polsce od czasu do czasu przypomnieć sobie piękne chwile, kupując jeden z wymienionych produktów. I tu zaczynają się schody. Półki...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta