Peerelowski czar par, czyli mielonka i pyzy
W tle słychać "Małgośkę" z tekstem Osieckiej, goście jedzą przy akompaniamencie Alibabek i Grechuty, a przy "Malowanym dzbanie" pod powałą drżą deski. Menu Oberży pod Czerwonym Wieprzem to kulinarne wspomnienia PRL: kaszanka Bieruta, golonka Ericha, pyzy z Różyka, poczciwa kawa Inka i torcik Pewex.
Parter popeerelowskiego pawilonu, w którym mieścił się niegdyś bar Magda, został przemieniony w...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta