Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Artykuł Rzeczpospolitej

28 kwietnia 2007 | Styl życia | TC
źródło: Nieznane

OD KUCHNI Artykuł Rzeczpospolitej Jestem istotą rybożerną. Kiedy pojadę do Włoch‚ jedną z największych moich przyjemności jest zamówienie talerza spaghetti z sosem z vongoli (bez dodatku pomidora). W Paryżu natomiast - dużej ilości ostryg czy słynnego plateaux des fruits de mer ze skorupiakami i małżami różnego rodzaju. Nawet w Warszawie zamawiam całkiem przyzwoite sushi i sashimi.

Wygląda na to‚ że w przyszłości będę musiała (i to nie tylko ja) uważać, wybierając ryby w restauracji albo nawet kupując je‚ żeby przyrządzić w domu. W ciągu ostatnich paru dni mój rybny świat smakosza poważnie się zachwiał pod ciosami wiedzy na temat poważnych niebezpieczeństw czatujących na zwykłego konsumenta ryb i owoców morza. Powinniśmy wybierać się do restauracji czy na targ z...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4143

Spis treści
Zamów abonament