Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Ślimaki na anemię

25 listopada 2009 | Nauka | Dział Nauki

Placek ze ślimaków zawiera więcej składników odżywczych niż wołowina – zapewnia dr Ukpong Udofia z nigeryjskiego Uniwersytetu Uyo. Łatwo dostępne w Afryce ślimaki Archachatina marginata pomogą zniwelować niedożywienie dzieci. Oprócz żelaza i białka zawierają wapń, magnez, miedź, fosfor, cynk, argininę, lizynę, kwas foliowy, linolowy i linolenowy, witaminy. Wyniki badań publikuje International Journal of Food Safety, Nutrition and Public Health.

Brak okładki

Wydanie: 8482

Spis treści
Zamów abonament