Nie wychowujmy dzieci na wegetarian
Rozmowa: Agnieszka Jarosz, ekspert z Instytutu Żywności i Żywienia
Rz: W ciągu ostatnich dziesięciu lat spożycie mięsa wzrosło w Polsce o ponad 12 proc. Jak to świadczy o nawykach żywieniowych Polaków?
Agnieszka Jarosz: Wszystko zależy od ciężaru gatunkowego mięsa, które jemy. Trzeba wybierać jak najchudsze rodzaje, nie polecałabym jedzenia np. dużych ilości karkówki, w której jest dużo nasyconego tłuszczu. Ten tłuszcz przyczynia się do rozwoju miażdżycy i niektórych...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta