Fast foodom łatwiej zdobywać klientów
Gastronomia. Branża dotkliwie odczuwa kryzys. Cierpią jednak przede wszystkim lokale z segmentu premium
W ubiegłym roku rynek gastronomiczny zwiększył wartość zaledwie o 0,8 proc., do 18,3 mld zł. W tym roku może urosnąć o 4,6 proc. – szacuje firma badawcza PMR. Eksperci podkreślają jednak, że wzrost ten będzie niemal wyłącznie zasługą Euro 2012. Z kolei z badania Ipsos wynika, że Polacy najczęściej odwiedzają pizzerie (81 proc.) i fast foody (74 proc.). Przedstawiciele tych...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta