Polska powyżej średniej, ale słabo na tle Europy
Zajmujemy 15. miejsce w UE pod względem bezpieczeństwa żywnościowego. Na świecie mamy 24. pozycję
72,3 pkt wynosi indeks bezpieczeństwa żywnościowego w Polsce. To 18,6 pkt więcej niż średnia globalna, ale 17,2 pkt mniej, niż zdobyły Stany Zjednoczone, lider zestawienia.
Światowy indeks bezpieczeństwa żywnościowego (GFSI) stworzył instytut Economist Intelligence Unit we współpracy z firmą DuPont, działającą m.in. w branży...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta