Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA

Burger in vitro

06 sierpnia 2013 | Pierwsza strona | peka

– Smakuje jak mięso, choć przydałyby się sól i pieprz – mówili krytycy kulinarni próbujący wczoraj w Londynie pierwszego burgera z wołowiny z laboratorium.

Mięso wytworzył prof. Mark Post przez namnażanie komórek mięśni krowy. Proces był długi i kosztowny. Rachunek 220 tys. funtów pokrył współzałożyciel Google Sergey Brin. W przyszłości produkcja in vitro ma być tańsza i bardziej ekologiczna niż hodowla zwierząt. Takie mięso trafi na rynek za 10–20 lat.    —

POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA
Wydanie: 9606

Wydanie: 9606

Spis treści
Zamów abonament