Trufle z czekolady, ciasteczka z pieprzem, ryż na mleku
Rozmowa z Pascal Brodnickim, kucharzem
Rz: Z wigilijnym stołem kojarzą nam się przede wszystkim karp czy kutia, ze świątecznym – bigos. Jak u pana w domu wygląda bożonarodzeniowe menu?
Pascal Brodnicki: Tradycyjnie, tylko że wedle tradycji francuskiej. Jemy ostrygi, małże, pieczoną perliczkę i dziczyznę. Do tego jeszcze klasyczne foie gras, czyli pasztet z wątróbki gęsi lub kaczek. Nie mamy zwyczaju 12 potraw, ale za to dużą wagę przywiązujemy do deserów. Może być mus czekoladowy, trufle z czekolady –...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta