I ty możesz zostać piekarzem
Rozmowa | Aleksandra Czarnewicz-Kamińska, dietetyk
Rz: Od wielu lat popyt na pieczywo spada. Piekarnie muszą oszczędzać, a skutkiem jest coraz gorsza jakość pieczywa w Polsce.
Aleksandra Czarnewicz-Kamińska: Wszystko zależy od tego, jaki jest skład pieczywa. Inną jakość ma bułka pieczona w piekarni, a inną odgrzewana z zamrożonego ciasta w supermarkecie. Ludzie robiący zakupy w supermarkecie mają złudzenie, że kupują świeże pieczywo, ale zapominają o tym, że było ono przygotowywane z zamrożonego...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta