Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

I ty możesz zostać piekarzem

29 lipca 2014 | Druga strona
źródło: archiwum prywatne

Rozmowa | 
Aleksandra Czarnewicz-Kamińska, dietetyk

Rz: Od wielu lat popyt na pieczywo spada. Piekarnie muszą oszczędzać, a skutkiem jest coraz gorsza jakość pieczywa w Polsce.

Aleksandra Czarnewicz-Kamińska: Wszystko zależy od tego, jaki jest skład pieczywa. Inną jakość ma bułka pieczona w piekarni, a inną odgrzewana z zamrożonego ciasta w supermarkecie. Ludzie robiący zakupy w supermarkecie mają złudzenie, że kupują świeże pieczywo, ale zapominają o tym, że było ono przygotowywane z zamrożonego...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9901

Wydanie: 9901

Spis treści

Ściągawka przedsiębiorcy

Zamów abonament